اطلاعات در BIM

سرنوشت خیلی از جنگ‌ها توسط اطلاعات تغییر یافته است. اینترنت که به صورت روزمره از آن استفاده می‌کنیم بر پایه انتقال اطلاعات شکل گرفته است. اطلاعات اینقدر مهم است که هر کشوری یک سازمان اطلاعاتی دارد. شاید بگویید تشکیل یک سازمان اطلاعاتی هزینه دارد اما خب منافع آن خیلی بیشتر از هزینه‌هایش است. در این مقاله به اهمیت اطلاعات در BIM، نحوه تولید و ذخیره سازی آن می‌پردازیم.

قدرت نرم BIM

اهمیت اطلاعات

اطلاعات ابزاری است که تصمیم‌گیری و کنترل ما را روی موضوعات مختلف راحت می‌کند. می‌دانیم که لحظه تصمیم‌گیری لحظه سختی است به خاطر اینکه انتخاب ما موفقیت یا شکست را در بخشی از زندگی به همراه دارد. البته اگر هم تصمیم درستی بگیریم اما کنترل صحیحی روی موضوع نداشته باشیم باز با شکست مواجه می‌شویم. اطلاعات قدرت نرم مارو افزایش می‌دهد و می‌توانیم بدون درگیری به اهداف مدنظرمان برسیم.

عموما اطلاعات در پروژه‌های عمرانی ناقص است. این موضوع باعث سردرگمی مدیران و عوامل اجرایی پروژه می‌شود.

چگونه اطلاعات در BIM تولید و ذخیره می‌شود؟

BIM این مشکل رو با تولید اطلاعات دقیق و کامل و جمع‌آوری آنها در یک پایگاه اطلاعات واحد حل می‌کند. یعنی در هر مرحله‌ایی از پروژه به اطلاعات آن مرحله دسترسی داریم. مثلا برای اجرای بخش الکتریکال، دقیقا می‌دانیم چه مقدار سیم با سایزهای مختلف، چه مقدار کابل چند تا کلید تک پل چند تا پریز و خیلی چیزهای دیگر لازم داریم. پس به راحتی پیشنهاد پیمانکار این بخش رو بررسی می‌کنیم و راجبش تصمیم می‌گیریم و اگر هم کارمان را به آن واگذار کردیم در ادامه می‌توانیم عملکردش را کنترل کنیم.

فرایند BIM بر پایه اطلاعات قرار دارد. همه‌ی آیین‌نامه‌ها و نرم‌افزارهایی که از مرحله مدلسازی تا بهره‌برداری در این فرایند به کارگیری می‌شوند. برای پالایش و طبقه‌بندی اطلاعات ایجاد شده‌اند. در واقع ما یک سازمان اطلاعاتی بسیار دقیق در پروژه خودمون به کار گرفتیم و با این روش قدرت نرم خودمون رو افزایش دادیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *