مدیریت نقدینگی با BIM
در پروژههای شهری وقتی از یک سازنده میپرسم برای ساخت پروژهات چقدر پول لازم داری؟ سرانگشتی یک عددی میگوید، وقتی میپرسم این عدد را چگونه بدست آوردی؟ پاسخ درست و منطقیای برایش ندارد. سوالات پر تکراری که از سازندهها در مورد قیمت مصالح و دستمزد انجام کار میشنویم نشان میدهد که چقدر مشکل در این بخش زیاد است و خیلی از پروژهها به دلیل تخمین نادرست هزینهها در ابتدای پروژه با توقفهای طولانی مدت روبه رو میشوند. در این مقاله به تعریف مدیریت نقدینگی پروژه با BIM و تاثیر آن بر پروژههای ساختمانی میپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
تعریف مدیریت نقدینگی
برنامهریزی مالی یا مدیریت نقدینگی در هر کسب و کاری از جمله ساخت و ساز اهمیت حیاتی دارد، مدیریت نقدینگی به زبان ساده یعنی هزینهها چیست و منابع درآمدی کجاست؟ این دو موضوع باید در ابتدای پروژه مشخص شود یعنی هزینهها به درستی محاسبه و برای پرداخت آنها برنامهریزی شود.
چگونه میتوان هزینههای پروژه به درستی محاسبه کرد؟
اما سوال مهم اینکه هزینهها چطور درست محاسبه میشوند؟ وقتی که احجام کار مشخص باشد با استفاده از فهرست بهاء که هر ساله توسط سازمان برنامه و بودجه منتشر و در دورههای سه ماه آپدیت میشود هزینهها قابل محاسبه است. احجام کار هم از مدلسازی سه بعدی دقیق استخراج میشود.
بنابراین با مدلسازی دقیق، احجام دقیق کار و بعد از آن با استفاده از فهرست بهاء، هزینههای پروژه به صورت درست محاسبه میشوند.
منابع درآمدی پروژه کدامند؟
اما منابع درآمدی کجاست؟ منابع درآمدی میتوان در سه بخش تعریف کرد که شامل وجوه نقد، داراییهای با قدرت نقد شوندگی بالا و داراییهای با قدرت نقدشوندگی پایین میباشد.
در طول انجام پروژه بین این دو بخش باید تعادل برقرار شود. تا فرآیند ساخت به صورت مستمر و بدون وقفه ادامه پیدا کند و خون در رگهای پروژه همیشه جریان داشته باشد.
به نظر شما به عنوان یک سازنده، اهمیت مدیریت نقدینگی پروژه چقدره؟ لطفا نظرات خودتون را برای ما در کامنتها بنویسید.